Archief

Gezocht: maatschappelijke ondernemer voor Schuurkerk

De gemeente Maassluis wil de Schuurkerk gaan verhuren aan een ondernemer of instelling die het gebouw maatschappelijk wil exploiteren. Het college van B en W staat open voor initiatiefnemers die hier werk van willen maken.

De Schuurkerk mag volgens wethouder Van der Wees in ieder geval geen theatrale functie krijgen, omdat de gemeente niet wil, dat er concurrentie met Theater Koningshof ontstaat. Ook mag er geen horeca of detailhandel in worden gevestigd.

Het college van B en W noemt als optie een culturele instelling. Wethouder Van der Wees zegt daarover: "Binnen het maatschappelijke spectrum kun je heel veel partijen nomineren voor het gebruik van de Schuurkerk." Het kan bijvoorbeeld ook een samenwerking tussen verschillende culturele instellingen zijn.

Met een culturele instelling als huurder denkt Van der Wees aan een cultuurboulevard die dan ontstaat in het centrum. "Dan krijg je De Wasserij, de Schuurkerk, het Arie de Groot Huis en zo naar het museum, Zo krijg je een mooie cultuurlijn", bespiegelt de wethouder.

Categorieen:
Maassluis Algemeen