Archief

Bestuur Fort wil gesprek met Rotterdam

Het bestuur van de stichting Fort aan den Hoek van Holland wil samen met de deelgemeente Hoek van Holland alles proberen om met de gemeente Rotterdam alsnog tot een voor alle partijen acceptabele oplossing te komen voor de toekomst van het museum.

Dit stelt het stichtingsbestuur woensdagochtend in een reactie op een uitspraak van de kantonrechter. Die deed een voor deze vrijwilligersorganisatie teleurstellende uitspraak omtrent het gedwongen vertrek, per 1 augustus, van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum uit het Fort.

De kantonrechter heeft volgens de stichting onvoldoende aandacht besteed aan de door haar aangevoerde punten, waaruit moet blijken dat de verhuurder op onzorgvuldige wijze de bestaande huurovereenkomst heeft beƫindigd. Die verhuurder, de gemeente Rotterdam, heeft een akkoord met een nieuwe particuliere huurder bereikt, omdat de stichting de enorme huurverhoging niet kan opbrengen.

Verder is dinsdagavond een e-mail gezonden naar de Rotterdamse wethouder Karakus met opnieuw het dringend verzoek om aan tafel te gaan om te praten over een onderhuurovereenkomst. Tevens overweegt het stichtingsbestuur zich te wenden tot het gerechtshof in Den Haag.