Archief

Zes atleten Olympus'70 naar NK

Op het Nederlandse kampioenschap atletiek, dat komend weekend op het programma staat in het Olympisch Stadion in Amsterdam, zullen zes atleten van atletiekvereniging Olympus'70 in actie komen. Daarnaast geven ook twee voormalige leden van de Westlandse vereniging acte de présence.



Niko Zuidema (Monster) en Joni Stolk (Naaldwijk) verschijnen aan de start op het onderdeel 400 meter horden. Lianne van der Lugt (Naaldwijk), Amy Stolk (Naaldwijk) en Yvonne de Jong (Honselersdijk) hebben zich alle drie gekwalificeerd voor de 400 meter. De Jong zal tevens de 200 meter lopen. Sjoerd van Marrewijk mag deelnemen op de 3.000 meter steeplechase, waarop hij vorig jaar als vijfde eindigde.



Menno Zuidema, tegenwoordig uitkomend voor het Utrechtse Phoenix, heeft zich geplaatst voor de 1.500 meter. De deelname van de Monsternaar is echter nog twijfelachtig wegens een aanhoudende blessure. Daarnaast doet de Naaldwijkse Tamara Middelburg (Rotterdam Atletiek) mee op het onderdeel hinkstapsprong, waar zij haar bronzen medaille van vorig jaar zal verdedigen.