Archief

Welles-nietes over terrassentaks duurt voort

De afdeling Westland/Midden-Delfland van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) blijft volhouden, dat er met haar door de gemeente Westland nimmer overleg is gevoerd over het voornemen om een belasting voor terrassen op gemeentegrond in te voeren. De afdeling zegt daarom niets te begrijpen van de reactie van de gemeente op de geuite kritiek van KHN op genoemd plan van de gemeente.

De bewering van de gemeente dat voormalig voorzitter Brederoo wél met de gemeente heeft gesproken over de invoering en zelfs het tarief acceptabel zou vinden, wordt door Brederoo tegengesproken, zo stelt KHN. Ook in de officiële verslagen van de gesprekken tussen gemeente en KHN zou nergens iets terug te vinden zijn omtrent de terrassentaks.

Het bestuur van KHN begrijpt niet dat er in de overleggen tussen gemeente en KHN nooit is gesproken over het voornemen om de heffing in te voeren. Voorzitter Remmert Keizer is erg benieuwd, welke berekeningen aan de invoering en de tarifering ten grondslag liggen en welke perceptiekosten worden verwacht om de taks te kunnen innen.