Archief

Fracties willen naadje van de Fort-kous weten

Drie fracties in de Rotterdamse gemeenteraad hebben dinsdag bij het college van B en W schriftelijke vragen ingediend over de stand van zaken met betrekking tot het museumfort in Hoek van Holland. "Indien op 1 augustus nog steeds ontruiming voorzien is, kan de gemeente dan met spoed een externe mediator aanstellen om tot een andere uitkomst te komen?", vragen de fracties van VVD, CDA en SP.

Zij willen van B en W ook weten, of zij het belang van het behoud van een museale functie in het Fort onderschrijft en vragen het college tevens, wat er bij ontruiming gebeurt met alle museumstukken die tentoongesteld staan.

Verder zitten de fracties met de vraag, of de mogelijke nieuwe huurder nog steeds voornemens is om de exploitatie ter hand te nemen. "Zo ja, zal de nieuwe huurder in dit geval de volledige kostendekkende huur van - naar eerdere berekening - 135.000 euro gaan betalen?", wordt daaraan toegevoegd.

Om helemaal een goed beeld van de situatie te krijgen, willen CDA, SP en VVD ook nog weten hoe hoog de restauratiekosten van het Fort in het verleden zijn geweest en welke partijen deze kosten hebben gedragen.