Archief

Rus doorbreekt negatieve WTA-reeks

Na bijna een jaar slechts nederlagen te hebben geleden op WTA-niveau, heeft tennisster Arantxa Rus maandag weer een overwinning weten te boeken. Op het tennistoernooi van Bad Gastein in Oostenrijk versloeg de Monsterse de als zevende geplaatste Maria-Teresa Torro-Flor met 5-7, 7-5, 4-6.



De overwinning kwam voor Rus op het juiste moment. Met nog een verliespartij zou de 22-jarige tennisster het wereldrecord in handen krijgen van meeste nederlagen op rij op WTA-niveau. Nu blijft het bij een evenaring van het negatieve record uit 1987 van de Amerikaanse Sandy Collins (17 nederlagen op rij).



Ondanks haar winstbeurt van vandaag, maakt Rus wederom een vrije val op de wereldranglijst door. Ze zakte 40 plaatsen ten opzichte van haar vorige notering en bezet momenteel de 262e plaats.



Op het toernooi van Bad Gastein zal ook Kiki Bertens nog in actie komen. De Wateringse heeft drie weken geen wedstrijd gespeeld vanwege een enkelblessure. Haar partij zal dinsdag of woensdag gespeeld worden tegen een qualifier.