Archief

Linda Goutier in race 'MBO Uitblinker 2013'

Linda Goutier uit 's-Gravenzande is uitgeroepen tot 'Uitblinker 2013' bij ROC Mondriaan in Den Haag. Uitblinkers zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen Uitblinker, die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.

Na eerst gedurende vier jaar als kok werkzaam te zijn geweest, koos Linda voor de opleiding Manager Ondernemer Horeca. Bij haar eindstage in een hotel in het Canadese Halifax ontwikkelde zij op eigen initiatief een nieuwe werkwijze voor de hotelhuishouding om tot kostenbesparing te komen. De uitkomst was, dat de totale besparing 2.000 Canadese dollar (1.480 euro) per maand kan bedragen.

Linda heeft gekozen voor een leidinggevende functie in een hotel in Maastricht, waar ze zich verder wil gaan ontwikkelen in de horeca. In de toekomst wil ze haar droom waarmaken en een eigen horecabedrijf 'Madame Goutier' openen. Ze heeft daartoe al een compleet ondernemingsplan geschreven, dat zij aan de jury presenteerde.

Op de website http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2013 staan alle 46 genomineerden. Iedereen kan op hen stemmen tot en met 2 oktober a.s. Uit de tien Uitblinkers met de meeste stemmen kiest een vakjury een top drie. Deze top drie presenteert zich op 10 oktober tijdens het Uitblinkersgala in Nijkerk.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen