Archief

Van Zevenbergen stijgt boven zichzelf uit

De Maassluise atleet Loek van Zevenbergen heeft donderdag opzien gebaard bij het wereldkampioenschap Meerkamp voor B-junioren in het Oekraïense Donetsk. De 16-jarige Van Zevenbergen pakte een gedeelde eerste plaats op het onderdeel hoogspringen met een nieuw persoonlijk record van 2.05 meter. Hij komt daarmee tevens op de gedeelde zesde plaats van de nationale ranglijst aller tijden bij de B-junioren.

Tijdens het Nederlands kampioenschap meerkamp kwam de Maassluizer, met meer dan 6.000 punten, slechts 36 punten te kort voor de limiet om deel te mogen nemen aan het WK. Op basis van zijn progressie dit jaar, gaf bondscoach Bart Bennema hem toch het voordeel van de twijfel.

Niet alleen door de fraaie hoogtesprong heeft Van Zevenbergen zijn uitverkiezing waargemaakt. Hij werd in het algemeen klassement de nummer 12 van de wereld en scoorde buiten het hoogspringen nog drie andere persoonlijke records. Bij het verspringen kwam hij tot 7.04 meter, op de 400 meter tot 51.10 sec. en op de afsluitende 1.000 meter tot 2 minuten en 50.93 sec.

Categorieen:
Algemeen