Archief

Koos Koolstra kondigt vertrek aan

Koos Koolstra, voorzitter van de Westlandse gemeenteraadsfractie ChristenUnie-SGP, wil stoppen als raadslid. "Na twee periodes in de raad is het tijd voor een opvolger", zegt hij. Er is een kans dat Koolstra volgend jaar nog aan de nieuwe raadsperiode begint om zijn opvolger in te werken, maar afmaken zal hij die termijn niet.

Koolstra werd in 2006 steunraadslid, om een jaar later volwaardig raadslid te worden. Fractievoorzitter werd hij in 2009. "Na de verkiezingen ben ik 64. Het moment is gekomen dat ik graag meer vrije tijd wil. Ook ben ik ouder dan de gemiddelde Westlander. Het is tijd voor een jongere opvolger", zegt hij.

Om een plaatsvervanger vinden, heeft de ChristenUnie een advertentie in een huis-aan-huisblad geplaatst. Dat werd gedaan omdat er na het sturen van een nieuwsbrief onder de partijleden geen reactie kwam. Inmiddels heeft zich in ieder geval één kandidaat-opvolger gemeld.

Koolstra zegt de Westlandse politiek geen vaarwel. Hij wil graag steunraadslid worden op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling en jeugdzorg.

Categorieen:
Westland Algemeen