Archief

'Wel degelijk overleg met horeca over terrasheffing'

De gemeente Westland zegt uiterst verbaasd te zijn over de reactie van Remmert Keizer, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Westland. Keizer liet woensdag weten het schandalig te vinden dat de gemeente per 1 januari volgend jaar een terrasheffing wil invoeren. Hij stelde ook, dat deze heffing nooit ter sprake is geweest in de onderlinge gesprekken.

Gemeente Westland: "Horeca Westland is wel degelijk betrokken geweest bij het voorstel. Door de toenmalige voorzitter van Horeca Westland, Piet Brederoo, is in 2012 zelfs aangegeven dat de prijs van 12,00 euro per vierkante meter acceptabel gevonden werd. Bij de uitvoering is rekening gehouden met de wensen van Horeca Westland".

De gemeente laat verder weten, dat het besluit om huur in rekening te brengen door het college is genomen op 30 oktober vorig jaar, nadat de gemeenteraad in de gelegenheid was gesteld om wensen en bedenkingen te uiten.

De heffing geldt voor ondernemers die hun terras exploiteren op gemeentegrond, in de openbare ruimte. Omdat zij zodoende meer profijt hebben van deze openbare ruimte dan anderen, acht het gemeentebestuur het legitiem om daarvoor een vergoeding te vragen. Dit is volgens Westland ook in veel andere gemeenten gebruikelijk.

Categorieen:
Westland Algemeen