Archief

Voorlopig ontwerp boulevard bij Douanehuisje

Het voorlopig ontwerp van een gedeelte van de Waterwegboulevard in Maassluis is bekend. Het gaat om het stuk bij het Douanehuisje. Het moet een aantrekkelijk multifunctioneel gebied worden voor zowel Maassluizers als de passerende recreanten.



Het ontwerp is gemaakt door Plein06. Robbert Jan van der Veen licht toe, dat het relatief kleine gebied is onderverdeeld in een aantal plekken. Het evenemententerrein waar voorheen het Doorzomerfestival werd gehouden, blijft behouden. Gescheiden door een betonnen slinger, die door het gehele gebied loopt en de verschillende delen aan elkaar koppelt, komt er een kleiner egaal grasveld. Dit kan gebruikt worden voor intiemere evenementen.



Daarnaast komt er een versteend pleintje voor bijvoorbeeld ook kleinere evenementen of een frietkot. Achter en naast het pleintje komen parkeerplaatsen. Daar komen ook drie kampeerplekken met faciliteiten voor water en elektra.



Naast het kunstwerk ter nagedachtenis aan de overleden Maassluizers op het water moet een groot letterkunstwerk komen met de tekst 'Maassluis'. De letters moeten los in het gras komen te staan en zichtbaar vanaf de Waterweg. Naar verwachting zal de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar beginnen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen