Archief

Oppositie kritisch tegenover scootmobiel-oefentuin

De oppositiepartijen in Maassluis zijn kritisch tegenover het plan voor het realiseren van een proeftuin voor scootmobielen. Dit lieten zij tijdens een commissievergadering merken. Er worden onder meer vraagtekens gezet bij de noodzaak ervan, omdat ROG Plus, die mensen voorziet van een scootmobiel, al cursussen geeft en zelfs extra lessen voor mensen die op zo'n voertuig onzeker zijn.

De oppositie is over het algemeen tevens van mening dat het geld, afkomstig van een eenmalige subsidie van Stadsregio Rotterdam, met dit project te veel gericht is op één specifieke doelgroep. Raadslid Mollemans van MaassluisBelang ziet liever, dat het geld breder wordt besteed, bijvoorbeeld aan meer stallingen voor scootmobielen bij appartementencomplexen.

Het voorstel van CDA-fractievoorzitter Bronsveld om een park aan te leggen met daarin geïntegreerd een proeftuin kreeg bijval van meerdere oppositiepartijen. Zo'n park blijft hiermee toegankelijk voor iedereen in plaats van alleen voor scootmobielgebruikers.

Wethouder Eitjes heeft toegezegd de opmerkingen van de raad te betrekken in een voorstel voor de proeftuin. Deze zal in september aan de raad worden voorgelegd.

De oefentuin is een idee van de Verenigde Senioren Partij (VSP). Deze coalitiepartij bracht het idee eind vorig jaar naar voren tijdens het verdelen van subsidie van de Stadsregio Rotterdam. Toen al was de oppositie het er niet eens om deze eenmalige subsidie te besteden aan een project als de proeftuin. Maar de coalitiepartijen VVD, PvdA en VSP stemden destijds vóór.

Categorieen:
Maassluis Algemeen