Archief

Aboutaleb: onvoldoende gronden om Odfjell te sluiten

De provincie Zuid-Holland en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam (tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Rijnmond) zien onvoldoende gronden om tankopslagbedrijf Odfjell te sluiten. Dit schrijft Aboutaleb in een brief aan de gemeenteraad van Rotterdam over het schuin tegenover Maassluis gelegen complex.

De burgemeester is tot deze conclusie gekomen na een indringend gesprek met het bestuur van Odfjell. Aboutaleb heeft in dit gesprek samen met de provincie zijn ongenoegen uitgesproken over het meldgedrag van Odfjell. Daarvoor heeft de directie meerdere malen haar excuses aangeboden.

Er zijn verschillende afspraken gemaakt om de veiligheid voor de werknemers en de omgeving te waarborgen. Zo komt er een onafhankelijke toezichthouder, die op het bedrijf aanwezig zal zijn. Hij heeft als taak de voortgang van de gemaakte afspraken te controleren. De toezichthouder wordt betaald door Odfjell, maar aangesteld door de autoriteiten.

Tanks bestemd voor gevaarlijke stoffen worden niet opnieuw in gebruik genomen, zolang niet de modernste veiligheidstechnieken toegepast zijn en de tanks door milieudienst DCMR zijn goedgekeurd. Ook de blus- en koelvoorzieningen moeten door de Veiligheidsregio Rijnmond zijn goedgekeurd.

Odfjell zal handelingen met de meest risicovolle stoffen zoals benzeen en andere aromaten niet uitvoeren tot het moment dat de technieken en procedures op het niveau van de hoogste standaarden zijn gebracht.

Categorieen:
Maassluis Algemeen