Archief

'3-in-1-project verloopt te traag'

De Westlandse gemeenteraadsfractie ChristenUnie-SGP vindt dat het 3-in-1-project te langzaam vordert. "Wij hebben de indruk, dat de aannemer het project vertraagt, teneinde langer bezig te kunnen zijn, in een periode dat nieuw werk moeilijk te krijgen is", zei fractievoorzitter Koos Koolstra in de gemeenteraad.

"Aanvankelijk zou het project eind 2013 klaar zijn, maar dat werd al snel eind 2014. Dat kwam door te zout zand dat moest worden vervangen. Nu lijkt het er op, dat we blij mogen zijn als het project eind 2015 klaar is. Er is nog niet voorbelast en er wordt maar op één plek tegelijk gewerkt", aldus Koolstra. Hij wil dat het college er bij de provincie op aandringt om meer vaart te maken.

De provincie laat in een schriftelijke reactie weten dat er "op dit moment geen aanwijzingen zijn dat deze deadline niet gehaald zou worden". Verder wordt gesteld: "De provincie heeft met de aannemer duidelijke afspraken gemaakt over planning en deadlines en ziet erop toe dat deze afspraken worden nageleefd".

Het 3-in-1-project omvat de aanleg van de Verlengde Veilingroute, de Piet Struijkweg en diverse rotondes, op kruispunt Westerlee en aangrenzende wegen. Deze routes worden aangepast om meer verkeer aan te kunnen. De drukte in de spits geeft er alle aanleiding toe dit snel te doen, vindt Koolstra.

Categorieen:
Westland Algemeen