Archief

Starterslening voor mensen van buiten Maassluis

Ook mensen van buiten Maassluis kunnen binnenkort een starterslening aanvragen voor een woning in de stad. De gemeenteraad is hiermee akkoord gegaan. Voorwaarde is echter wel, dat de aanvragers een maatschappelijke of economische binding hebben met de stad. De regeling gaat per 1 augustus in.

De CDA-fractie kwam vorig jaar juni met het initiatief deze verruiming te realiseren. MaassluisBelang wilde tijdens de commissievergadering van dinsdagavond nog een stapje verder gaan. De fractie stelde voor om de maximale woningwaarde te verhogen van 220.000 euro naar 270.000 euro. Hiermee zou deze dan gelijkgetrokken worden met de Nationale Hypotheekgarantie. Dit zou volgens MaassluisBelang het voordeel opleveren dat ook het middensegment in beweging komt. De fractie kreeg hierin echter geen medestanders.



Met de starterslening kunnen aanvragers met een maximale woningwaarde van 220.000 euro tot een bedrag van 25.000 euro lenen.

Ten aanzien van maatschappelijke binding geldt, dat de aanvrager in de periode van een jaar voorafgaand aan de leningaanvraag minimaal zes maanden in Maassluis heeft gewoond. Het is ook van toepassing op aanvragers die in de afgelopen tien jaar, vier aaneengesloten jaren in de stad hebben gewoond.

Ten aanzien van het aspect 'economische binding' geldt, dat de persoon op het moment van leningaanvraag minimaal een jaar een aanstelling heeft binnen Maassluis van ten minste 18 uur per week.

Categorieen:
Maassluis Algemeen