Archief

Meerdere gegadigden voor Bernadetteschool

Er zijn meerdere gegadigden voor de oude Bernadetteschool aan de Dijkweg in Naaldwijk. Tot dusver was alleen het plan voor een woonzorgcomplex voor particulieren in beeld, maar daarbij is het niet gebleven. Dat bleek dinsdagmiddag uit de woorden van wethouder Weverling van de gemeente Westland tijdens de raadsvergadering.

Lange tijd onderzocht de gemeente of de voormalige school een cultuurbolwerk kon worden voor Muziekschool Westland, Kunsthuis 18, het kunstenaarscollectief WIT en de popgroepen van het MuziekCentrum Westland. De kosten van het opknappen van het gebouw gingen echter het budget van de gemeente en van de betrokken partijen te boven.

Al geruime tijd lag er bij de gemeente een verzoek van een projectontwikkelaar om op die locatie een woonzorgcentrum te stichten. De gemeentelijke Monumentencommissie heeft daarover echter een negatief advies uitgebracht. De fracties van zowel LPF Westland, GemeenteBelang Westland (GBW) als van CDA Westland opperden, dat dit advies niet de doorslag mag geven.

LPF-fractievoorzitter Van der Meer was heel fel en sprak van "absurde eisen van de Monumentencommissie".

"GBW erkent het belang van toezicht op het erfgoed in het algemeen, maar het betreft een adviserende rol aan het college, waarbij andere grote belangen niet uit het oog verloren mogen worden", motiveerde fractievoorzitter Rijneveen.

"Ons inziens blijft met het woonzorg-plan van de initiatiefnemers de historische waarde van het pand voldoende behouden", zei CDA-voorman Buitelaar.