Archief

Impressie centrum Den Hoorn

De gemeente Midden-Delfland heeft een impressietekening naar buiten gebracht waarop te zien is hoe het centrum van Den Hoorn er in grote lijnen uit komt te zien. Het gaat om een plan van Waaijer Projectrealisatie in samenwerking met Jumbo Supermarkten. Die partijen gaan de plannen nu verder uitwerken.

Er ging een aantal jaar overheen voordat er concrete plannen konden worden gemaakt. De gemeente was in een langdurige juridische procedure verwikkeld met een lokale projectontwikkelaar. In Den Hoorn is in de tussentijd veel nieuwbouw van woningen gerealiseerd. Het centrum moet volgens de gemeente een sfeervol winkelgebied worden dat daarbij past.

Het dorpse karakter moet worden behouden. In de plannen staat het plein op de plek waar de Dijkshoornseweg en de Hof van Delftstraat elkaar kruisen centraal. Er komt een tweede supermarktlocatie en boven de winkels komen woningen. Volgens de gemeente is het plan in relatief korte tijd uitvoerbaar.

De planning is om aan het eind van het jaar een definitief plan te presenteren aan de gemeenteraad. Zoals dat ook gebeurde bij de herinrichting van de Dijkshoornseweg, wil de gemeente bewoners, winkeliers en belanghebbenden laten meedenken. Ook de belangrijke grondeigenaar in het gebied, de combinatie van de Projectontwikkelaar Van Leeuwen en Plus Vastgoed, wordt hierbij betrokken.