Archief

'Twee honden overleden bij De Lier'

Volgens een nieuw bericht van een dierenwinkel in De Lier zou zijn gebleken, dat er het afgelopen weekeinde twee honden zijn overleden die beide in het recreatiegebied Het Kraaiennest zijn geweest. Verder zou een aantal honden erg ziek zijn geweest. Wat de precieze oorzaak en/of verband is geweest, is nog niet bekend; dat wordt nog onderzocht.

De dierenwinkel verspreidde begin maandagavond een waarschuwing op Facebook, dat er "circa acht honden waren vergiftigd". Eind dinsdagochtend meldde de winkel: "Naar aanleiding van een telefoontje, hebben wij dat bericht op Facebook gezet. Uiteraard hebben we dit bericht serieus genomen, omdat elke hond die overlijdt, er een te veel is".



Toch wordt ook het boetekleed aangetrokken en erkend, dat er beter gisteren eerst verder onderzoek gedaan had moeten worden. "Het is zeker niet onze bedoeling geweest om onrust te zaaien onder hondenliefhebbers", zo wordt gesteld.

De politie heeft in elk geval de afgelopen tijd geen aangifte ontvangen over vergiftigde honden of van een onnatuurlijke dood in de omgeving van De Lier.

Categorieen:
De Lier Algemeen