Archief

Laaggeletterden in educatief traject verdubbelen

Maassluis wil het aantal laaggeletterden dat meedoet aan een educatief traject binnen een jaar verdubbelen. Het jaar daarop moet de groep met 20 procent groeien. Om dit te bereiken, is er een aanvalsplan opgezet. In Maassluis wonen naar schatting 3.600 laaggeletterden. Dit komt neer op 15 procent van de Maassluizers tussen de 16 en 75 jaar. Vorig jaar zaten er rond de 600 mensen in alle leeftijden in een educatief traject.

Om dit aantal te verhogen, wordt onder meer het educatieve aanbod uitgebreid, het huidige aanbod waar mogelijk verbeterd, ondernemers gestimuleerd om laaggeletterdheid onder hun werknemers te bestrijden en medewerkers van de gemeente worden geïnstrueerd op het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden.

De aanpak is gezamenlijk vormgegeven met meer dan twintig maatschappelijke organisaties, onderwijs, bedrijfsleven en inwoners. Om het aanvalsplan uit te kunnen voeren, is er voor dit jaar bijna 66.300 euro begroot voor nieuwe activiteiten. Voor 2014 is dit bijna 61.300 euro.

Categorieen:
Maassluis Algemeen