Archief

Hondenbelasting Westland op helling

Het ziet er naar uit, dat de begin vorig jaar heringevoerde hondenbelasting in de gemeente Westland 2014 niet zal halen. Dit bleek dinsdagmiddag in de Westlandse gemeenteraad, tijdens de politieke beschouwingen naar aanleiding van de Voortgangsrapportage van het college van B en W.

De hondenbelasting werd op 1 januari 2012 in Westland heringevoerd, nadat deze begin 2008 was afgeschaft. De herinvoering was volgens het college nodig om de begroting sluitend te krijgen. De opbrengst van de belasting werd geraamd op ruim drie ton in 2012 en vanaf 2013 structureel op bijna vier ton.

De toenmalige coalitie van GemeenteBelang Westland, CDA en Westland Verstandig verkreeg in december 2011 de steun van Progressief Westland en de ChristenUnie-SGP. De andere fracties stemden tegen de herinvoering.

GemeenteBelang Westland en Westland Verstandig-LEO 2.0 hebben zich dinsdag, ruim anderhalf jaar later, nadrukkelijk voor afschaffing uitgesproken.

Wethouder Duijvestijn zei in een reactie een zogeheten dekkingsvoorstel af te wachten. Fractievoorzitter Rijneveen van GemeenteBelang Westland wil daarover bij de begrotingsbehandeling discussiëren, maar Duijsens van Westland Verstandig-LEO2.0 had al een oplossing voor handen. "Of meer Poolse mensen inschrijven in het bevolkingsregister óf meer toeristenbelasting heffen", was zijn voorzet.

De belasting voor een eerste hond bedraagt momenteel 76,32 euro, voor iedere volgende hond 114,48 euro en voor een kennel 534,24 euro.

Categorieen:
Westland Algemeen