Archief

HVC '10: Hogere contributie, minder leden

De contributie voor de leden van voetbalvereniging HVC '10 moet met ingang van het nieuwe seizoen noodgedwongen omhoog. "De begroting voor het seizoen 2013-2014 is de eerste begroting van HVC'10 sinds de oprichting in 2010 waarbij het grote moeite heeft gekost deze sluitend te krijgen", aldus voorzitter Piet van der Wel in een nieuwsbrief.

Door de dalende kantineomzet, afname van het aantal leden en lagere sponsorinkomsten is volgens het bestuur van de fusieclub uit Hoek van Holland een contributieverhoging onvermijdelijk. Op de Algemene Ledenvergadering van begin oktober volgt nog een toelichting aan de leden. Het bestuur zal volgens de verklaring in de nieuwsbrief komend seizoen ook extra monitoren op de inkomsten en uitgaven, dit om een zeperd in 2014 te voorkomen. HVC '10 opent in augustus overigens het nieuwe clubgebouw.

Onlangs verhoogde ook MVV '27 uit Maasland de contributie na een extra ledenvergadering. Daarnaast gaf de voorzitter van SV Den Hoorn al een waarschuwing af aan de leden dat hogere contributie niet wordt voorkomen als de gemeente Midden-Delfland het onderhoud van het sportpark meer aan de club zelf gaat uitbesteden.