Archief

Tweede 'Hofparkhufter' opgepakt

Na een 16-jarige Wateringer, is nu ook een 17-jarige plaatsgenoot opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een van de vele incidenten in het Hofpark en bij de Bovendijk in Wateringen. Meerdere rechercheurs werden op de zaak gezet. De politie meldt dat het onderzoek verder gaat.

De 16-jarige jongen zou een 12-jarige jongen uit Den Haag meerdere keren geld hebben afgeperst. Eerder werden twee jongens opgepakt die probeerden een Naaldwijkse te beroven door haar van haar fiets te duwen. De jongens ontkenden, maar moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Een van hen is mogelijk betrokken bij ook een ander incident. Om wat voor incident het gaat is niet bekend.

De recherche heeft een aantal zaken nog in onderzoek. Het gaat om geweldplegingen en een poging tot beroving. Burgemeester Van der Tak riep de 'hufters' eerder op zich te melden. Het Hofpark is door de burgemeester tot 1 september vanaf 21.00 uur tot 7.00 uur verboden gebied verklaard voor jongeren van 14 tot en met 21 jaar.