Archief

Groothandelscentrum wil nog dit jaar bouwen

Food Center Westland wil nog voor het einde van dit jaar starten met de eerste fase van de bouw. Dat is mogelijk, omdat ruim zestig procent van de toekomstige beursvloer in Poeldijk is verhuurd. Dat laat directeur Herwi Rijsdijk van ABC Westland Beheer weten. Als alles goed verloopt, gaat Food Center Westland in mei volgend jaar open.

De architect van het overdekte groothandelscentrum werkt nu aan een definitief ontwerp. De eerste fase omvat 8.000 vierkante meter. Vanwege de belangstelling wordt overwogen om ook de tweede fase direct te realiseren. Deze omvat 7.000 vierkante meter. Verdere uitbreiding blijft mogelijk.

Alle ruimtes in de eerste fase zijn uitgegeven. Ze variƫren in grootte tussen 100 en 1.300 vierkante meter. Handelaren in groente, fruit, aardappelen en champignons zullen er hun intrek nemen.

In eerste instantie wilde Rijsdijk de groothandel in bestaande hallen vestigen. Daar kwam hij later, met het oog op de toekomst, op terug. "We willen minimaal dertig jaar vooruit met dit concept. Een nieuwe hal biedt alle mogelijkheden voor faciliteiten die daarvoor noodzakelijk zijn", aldus Rijsdijk.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen