Archief

Criminele jongeren was niets te gek

Een groep van zeventien jongeren, voornamelijk uit Maassluis en omgeving, heeft zich sinds vorig jaar beziggehouden met uiteenlopende criminele activiteiten. Die varieerden van het beschieten van het politiebureau in Maassluis, het kraken van NS-kaartjesautomaten en het in de brand steken van de voorpui van woningcorporatie Maasdelta tot het plegen van vele inbraken bij woningen en bedrijven.

Na bijna zes maanden van onderzoek, dat een metershoog dossier opleverde, zijn ze allemaal opgepakt. Hiermee zijn zeker 35 zaken opgelost.

Volgens John Helmendach, hoofd van de recherche, gaat het om een groep jongeren die elkaar allemaal kennen, maar niet in een georganiseerd verband samenwerkten. Ze trokken wel in wisselende samenstelling vaak met elkaar op.

Naast de incidenten in Maassluis waren ze ook actief in Vlaardingen, Schiedam en Melissant. Het overgrote deel van de gestolen spullen is door de politie teruggevonden en inmiddels weer in het bezit van de gedupeerde winkeliers en burgers.

Burgemeester Karssen prijst de inzet van de wijkpolitieagenten van Maassluis. Zij brachten diverse incidenten met elkaar in verband, waarmee de recherche gericht aan de slag kon. Bij de WOS-redactie is daarop een reactie binnengekomen van iemand die zich bestempelt als "een van de verdachten". Hij stelt, dat "de politie nergens achter is gekomen", maar dat de groep verraden is door iemand die vreesde voor een inval in diens woning.

Een van de jongeren zit nog vast in verband met een andere zaak. De 17 jongeren zullen zich later dit jaar moeten verantwoorden voor de rechter.

Categorieen:
Maassluis Algemeen