Archief

Ook Midden-Delfland tegen windmolens bij A20

De gemeenteraad van Midden-Delfland heeft zich evenals die van Westland uitgesproken tegen windmolens langs de A20. Wel ziet ze mogelijkheden voor alternatieve duurzame energiebronnen, zo bleek dinsdagavond. Dat standpunt wordt later kenbaar gemaakt bij de provincie, die daar om had gevraagd.

Veel van de fracties benadrukten niet tegen duurzame energie te zijn, maar wel tegen aantasting van het landschap. Dat is in lijn met het standpunt van het college. Wethouder Van Staalduinen zei ook meer heil te zien in zonne-energie, aardwarmte en warmte/koude-opslag.

Een motie van Mijn Partij om nieuwe, klassieke molens te bouwen voor energie-opwekking werd, in afwachting van de nadere uitwerking van de visie, ingetrokken. De andere fracties noemden het idee sympathiek, maar onhaalbaar. Uit informatie van de PvdA-fractie, overigens de enige uitgesproken voorstander van windenergie, kwam naar voren, dat tegenover één moderne windturbine vijftig klassieke molens moeten staan.

Windenergie is een onderwerp dat de politieke gemoederen in de regio flink bezig houdt. De provincie liet eerder weten, dat wanneer gemeenten niet meewerken, zij zelf met eventuele aanvragers van vergunningen aan tafel zal gaan.

Klik hier voor een reportage over de kwestie.