Archief

Eitjes onaangenaam verrast in Odfjell-zaak

Wethouder Eitjes van Maassluis is onaangenaam verrast door de berichten dat tankopslagbedrijf Odfjell boetes van in totaal 800.000 euro van de provincie Zuid-Holland heeft gekregen. De gemeente was daarvan volgens hem niet op de hoogte. "Dit soort dingen moeten wij gewoon weten. Het is dan ook een understatement om te zeggen, dat dit niet de schoonheidsprijs verdient", aldus Eitjes.

Maassluis trok volgens de wethouder in het begin van het proces samen met Schiedam en Vlaardingen op om de situatie Odfjell te bekritiseren, waarna steeds meer gemeenten ook dit inzicht kregen. "Er is eerder een verbeterprogramma opgesteld en een bericht als dit geeft mij het gevoel, dat het weer een tikje terug is". Eitjes zal dit donderdag aankaarten in het overleg van het algemeen bestuur van milieudienst Rijnmond, waarvan hij deel uitmaakt.

Het bedrijf heeft de boetes gekregen, omdat het tanks in gebruik heeft genomen terwijl deze nog niet waren vrijgegeven door de instanties. Ze zouden nog niet het verplichte onderhoudsprogramma hebben doorlopen. Ook zou Odfjell een lekkage van een brandbare stof niet gemeld hebben.

Eitjes sprak zijn verbazing uit tijdens een commissievergadering, waarin de onderzoeksresultaten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid werden besproken. De onderzoeksraad heeft uitgebreid gekeken naar de omstandigheden die in juli 2012 hebben geleid tot stilleggen van het bedrijf.

Categorieen:
Maassluis Algemeen