Archief

Uitgevers streekmedia fuseren

Twee uitgeverijen die gezamenlijk acht kranten in onze regio uitgeven, zijn maandag gefuseerd. Het betreft Uitgeverij Thoen (o.m. Het Hele Westland en De Lierenaar) en Zuid Holland Media (uitgever van o.m. Maassluise Courant, Monsterse Courant, Hoekse Krant en De Schakel Midden Delfland). De nieuwe BV heeft als naam Uitgeverij West Media.

De Naaldwijkse uitgever Paul Thoen neemt afscheid van de uitgeverij. Eric Kooij is de nieuwe algemeen directeur van de fusiecombinatie. Kooij heeft als directeur ruime ervaring met het leiding geven aan 28 krantentitels in Noord-Holland. Ardi Voskamp, tot dusver bladmanager bij Het Hele Westland, is benoemd tot commercieel directeur van de acht gefuseerde kranten.

Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Stokdijkkade in Naaldwijk, de locatie waar Het Hele Westland al een aantal jaren geproduceerd wordt. Het kantoor in Maassluis blijft bestaan als verkoopkantoor, maar alle overige werkzaamheden zullen in Naaldwijk gaan plaatsvinden.

Paul Thoen trekt zich volledig terug uit het productie- en exploitatieproces. "Het is nu tijd voor andere dingen. Ik neem na 38 jaar met een heel trots gevoel afscheid." Hij stelt, dat Het Hele Westland "voor 100 procent zijn eigen identiteit blijft behouden".