Archief

GBW bezorgd over ophangconstructies

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland wil weten hoe veilig de stalen ophangconstructies zijn in de zwembaden in de gemeente. Ze vraagt zich af hoe vaak de gemeente deze inspecteert en wat ze doet om vallende luidsprekers en lampen te voorkomen.

De vragen van GBW komen na het drama in een Tilburgs zwembad, waar een geluidsbox naar beneden stortte en een baby dit niet overleefde. Het Openbaar Ministerie houdt de gemeente Tilburg en twee van haar ambtenaren verantwoordelijk, omdat zij niet genoeg zouden hebben gedaan om het ongeluk te voorkomen.

De gemeente kwam er in juli vorig jaar slecht vanaf in een rapport van toenmalig minister Spies van Binnenlandse Zaken. Daaruit bleek dat Westland twee jaar geen toezicht had uitgeoefend op het de constructieve veiligheid van de verbindingen en ophangconstructies in De Boetzelaer in Monster. Het zwembad reageerde dat ze voldoet aan alle veiligheidseisen en het Keurmerk Veilig en Schoon mag voeren.

Volgens minister Blok van Wonen en Rijksdienst laat de verbeterde aanpak van risico's met de ophangconstructies te lang op zich wachten. De chloordampen tasten de kwaliteit van roestvrij staal flink aan.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen