Archief

Heulse supermarkt januari 2016 open

Dorpshuis Kastanjehof in Kwintsheul opent naar verwachting in december volgend jaar haar nieuwe deuren, maar de Heulenaren moeten nog tot zeker januari 2016 wachten op de nieuwe AH-vestiging. Dat valt op te maken uit de planning voor het Heulse centrumplan. Binnenkort krijgen de bewoners een nieuwsbrief daarover op de deurmat.

Toen in januari 2012 de AH-vestiging geheel afbrandde, beloofde burgemeester Van der Tak de bewoners snel een nieuwe supermarkt. Ingezet werd op een gefaseerde nieuwbouw, gekoppeld aan de verplaatsing van de Kastanjehof. Het bleek echter niet mogelijk om de winkel in fases te bouwen. Dat leidde tot boze reacties in het dorp, waar ook veel bezwaar was tegen de hoogbouw in het oorspronkelijke centrumplan.

Inmiddels is de koopovereenkomst tussen de gemeente en Koornneef Vastgoed over de huidige Kastanjehof getekend. In oktober wordt begonnen met de sloop van gebouw De Speelhoek, waarna op die plek een nieuw, eigentijds dorpshuis zal worden gebouwd. Pas als die de deuren heeft geopend, kan met de bouw van de supermarkt worden begonnen. Naar verwachting is dat in februari 2015.

De nieuwe winkel krijgt een oppervlakte van ongeveer 900 m2. Dat is een stuk groter dan de oude winkel, die in een voormalige gymzaal was gevestigd, maar kleiner dan in het oorspronkelijke plan het geval was. Er komen ook geen woningen boven. De winkel wordt tegen de flat op het Kwintrum aangebouwd. Aan de kant van de Kerkstraat komen parkeerplaatsen. Achter het Kwintrumflat heeft de ontwikkelaar grond aangekocht, waar ook geparkeerd kan worden.

De gemeente verwacht dat de bezoekers van de Kastanjehof gebruik zullen maken van de parkeervoorziening bij de supermarkt. Toch is met Boutkan Accountancy naast de nieuwe Kastanjehof overeengekomen, dat die zijn parkeerterrein indien nodig beschikbaar stelt. Volgens een woordvoerder van de gemeente zal het terrein van Boutkan afsluitbaar gemaakt worden, waarbij zowel Boutkan als de Kastanjehof de mogelijkheid heeft het terrein open te stellen.

De woordvoerder legt er de nadruk op dat het hier gaat om 'extra' parkeergelegenheid voor piekmomenten. Het plan voldoet namelijk ook zonder het dubbelgebruik aan de gemeentelijke parkeernorm. De verkeersafwikkeling vindt plaats via de Pastoor Vinkesteynstraat. Ook langs het Slimpad is parkeergelegenheid voorzien.

Overigens heeft de gemeente nog meer plannen met Kwintsheul. Zo wordt bekeken of op de locatie van de bibliotheek aan de Kievit een gezondheidscentrum kan komen. De Andreashof aan de Leeuwerik moet een brede school worden, waar ook een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, de bibliotheek en naschoolse activiteiten een plek vinden. Op een stuk braakliggend terrein bij de ingang van Quintus zouden 8 woningen moeten komen.

Categorieen:
Algemeen