Archief

Mogelijk gedeeltelijke verbreding Veilingroute

Een gedeelte van de Veilingroute gaat mogelijk verbreed worden van twee keer eenbaansweg naar twee keer tweebaansweg. De provincie Zuid Holland heeft deze wens van bloemenveiling FloraHolland voorgelegd gekregen. Het gaat om het gedeelte vanaf de nieuwe aansluiting 'Verlengde Veilingroute' tot aan FloraHolland.

Volgens Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de provincie, is dit in principe mogelijk, maar moet er nog overleg gepleegd worden met FloraHolland en de gemeente Westland. Daarnaast moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

De Bondt vertelde dit donderdagochtend tijdens een ontbijtbijeenkomst voor werkgevers. Overheid en het bedrijfsleven wisselden daar ideeën uit over het bereikbaar houden van het Westland.

Er was ook kritiek. Aad van Daalen, van het gelijknamige transportbedrijf, vindt het jammer dat de nieuwe turborotonde bij Westerlee geen ongelijkvloerse kruising krijgt, waarmee meer verkeer afgehandeld zou kunnen worden. De Bondt stelde: "Er is voor een toekomst-vaste variant gekozen. Alle berekeningen laten zien, dat deze variant gewoon goed functioneert." Volgens haar zal de kruising, zoals de plannen er nu uitzien, ook over tien jaar goed functioneren.

Categorieen:
Westland Algemeen