Archief

Voorlopig geen aanpassingen Marktplein

Het Marktplein in 's-Gravenzande wordt voorlopig niet aangepast ten behoeve van mensen met een functiebeperking. Dit blijkt uit beantwoording door het college van B en W van vragen van GemeenteBelang Westland. Aanpassing zou slecht zijn voor de bomen op het plein.

De fractie had vragen gekregen van het Gehandicapten Platform Westland (GPW). Dat stelde dat het Marktplein voor mensen met een rolstoel of scootmobiel een 'ware ramp' is. Zij zouden geregeld vast komen te zitten tussen de brede voegen van de tegels. Vooral tijdens marktdagen, als het plein volstaat met kraampjes en er veel mensen rondlopen, zijn de voegen slecht te zien en daardoor niet te ontwijken.

Volgens het college is het onwenselijk om aanpassingen te doen. "Het dichten van de voegen vanwege de aanwezige bomen is niet wenselijk", aldus het college. Dit zou de levensduur van de bomen, die al in slechte staat zijn vanwege een beperkte toevoer van zuurstof en water, flink verkorten. Bewoners, horeca en gemeenteraad hebben volgens de beantwoording aangegeven de bomen te willen behouden.

Bij een eventuele herinrichting van het Marktplein zal rekening worden gehouden met de begaanbaarheid voor mensen met een rolstoel. Op korte termijn zullen het college en GPW tijdens een marktdag nogmaals het plein controleren. Dan wordt bekeken of de grootste voegen gedicht kunnen worden, zonder dat dit negatieve effecten heeft op de bomen.