Archief

Beelden plofkraak Den Hoorn in WOS Alert

In het opsporingsprogramma WOS Alert zijn bewakingsbeelden te zien van een plofkraak in Den Hoorn, die op 13 mei plaatsvond. Op de beelden is een personenauto te zien die op het moment dat de daders bezig zijn met de plofkraak voorbij rijdt. De bestuurder van deze personenauto kan mogelijk een belangrijke getuige zijn.

Verder is op de beelden duidelijk te zien, hoe de mannen te werk zijn gegaan. Zo is er kort voor de plofkraak een Fiat-bestelbusje te zien en twee mannen met ieder een scooter aan de hand. Een van de mannen breekt de geldsleuf van de pinautomaat open en duwt een slang naar binnen. Hiermee wordt gas de pinautomaat ingepompt.

Vervolgens steekt de man het gas aan met een brandende lap. In plaats van een ontploffingt brand de pinautomaat langzaam uit. In een soort wanhoopspoging probeerden de mannen met het bestelbusje de pinautomaat alsnog open te rammen. Deze actie leverde hen echter niks op.

Bent u de getuige naar wie de politie op zoek is of denkt u meer informatie te hebben die kan leiden naar de daders, dan kunt u contact opnemen recherche van Bureau Westland op het nummer 070-4241500. Anoniem kan ook op 0800-7000.

Naast deze zaak vraagt de politie in de uitzending ook aandacht voor fraude met een PIN-automaat in 's-Gravenzande, het ontvangen van vals geld in de regio, resultaten van de eerdere uitzending en is er een special over evenementen in de zomer. WOS Alert is ieder uur op het half uur te zien op WOS TV en via Uitzending Gemist.