Archief

Rus en De Bakker niet verder in enkelspel

Hoewel tennisster Arantxa Rus zich zondag met haar partner Richel Hogenkamp plaatste voor de tweede ronde van het dubbelspel in Rosmalen, lijkt het enkelspel op WTA-niveau nog te hoog gegrepen voor de Monsterse. Op het grastoernooi was zij niet opgewassen tegen de Slowaakse Magdalena Rybarikova (WTA-43) en verloor Rus met 7-5, 6-2.



Ook voor Thiemo de Bakker gold de eerste ronde van het toernooi als eindstation. De Westlander, die door middel van een wildcard toegang had gekregen tot het evenement, moest in zijn enkelspel tweemaal een tiebreak afstaan aan de Italiaan Paolo Lorenzi (ATP-71): 7-6 (2), 7-6 (4). Hem wacht dinsdag nog de mannendubbel, die hij met landgenoot Jesse Huta Galung tegen het koppel Gonzalez/Lipsky speelt.



Voor Kiki Bertens is het toernooi in Rosmalen al ten einde. Na zondag een kansloze nederlaag geleden te hebben in het enkelspel, mondde ook het dubbelspel niet uit in een succes. Met Michaella Krajicek aan haar zijde, liet de Wateringse het uitkomen op een supertiebreak. Deze werd echter in het voordeel beslist van hun opponenten Irina-Camelia Begu en Anabal Medina Garrigues: 7-6 (2), 5-7, 10-7. Diezelfde Garrigues was ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van Bertens in het enkelspel.