Archief

Heksenbos en Roverspad in natuurspeeltuin

Het voorlopige ontwerp voor een natuurspeeltuin in Maassluis is bekend. Met onder meer een Heksenbos, Roverspad, waterpartijen, een amfitheater en picknickweides moet het een avontuurlijke plek worden voor kinderen, waar ook ruimte is voor de allerkleinsten en voor kinderen die minder mobiel zijn. Het ontwerp is tot stand gekomen door de gemeente Maassluis met kinderen van basisscholen en activiteitencentrum Myosotis, omwonenden en maatschappelijke organisaties.

De natuurspeeltuin is in verschillende zones verdeeld. Zo is er een zone die ruim en overzichtelijk is, waar gepicknickt kan worden en waar de kleinste kinderen kunnen spelen en bloemen kunnen plukken. De tweede zone wordt gekenmerkt door zand, water, een amfitheater en een heksenbos. En tot slot is er een spannende zone, voor de avonturiers. Hier zijn veel bosjes, kunnen kinderen geheime schuilplekken bouwen en is er een uitkijkheuvel.

Met een rolstolvriendelijk pad door de natuurspeeltuin en speciale speeltoestellen is er ook aandacht besteed voor voorzieningen voor kinderen met een beperking.

Dinsdagavond 2 juli wordt het voorlopige ontwerp van de natuurspeeltuin door ontwerpster Sigrun Lobst gepresenteerd aan de gemeenteraad. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. Het exacte tijdstip wordt bekendgemaakt op de website van de gemeente Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen