Archief

Marelplein aanpassen voor verhuizing markt

Het college van B en W van Maassluis wil het Marelplein aanpassen om daar vervolgens de weekmarkt naar toe te verhuizen. Hiervoor heeft het college een voorlopig ontwerp laten maken. Nu wordt de weekmarkt nog gehouden achter de Nieuwstraat.

Alvorens het ontwerp voor het Marelplein verder uit te werken, wacht het college de reactie af op een subsidieverzoek dat is ingediend bij het Fonds Schiedam, Vlaardingen en omstreken. Dit fonds zou mogelijk twee derde van de benodigde 650.000 euro bij kunnen dragen.

Het Marelplein bij de Immanuëlkerk wordt nu nog omringd door een weg. Met de reconstructie zal een deel van de Wagenstraat en de Lange Boonestraat verlegd worden langs de Korte Boonestraat en de Marelstraat. Hierdoor hoeven bezoekers tussen het centrum en het Marelplein niet meer een drukke weg over te steken.

De marktkooplieden vragen al langere tijd om een nieuwe locatie. Hun voorkeur ging uit naar de Markt, midden in het centrum. Deze blijkt echter te klein te zijn om alle kraampjes te plaatsen. Over het Marelplein waren de marktlieden niet enthousiast. "Maar ze zijn steeds meer gaan inzien, dat dit een goede oplossing is", aldus wethouder Eitjes.

Op de Markt midden in het centrum gaan wel thema-markten georganiseerd worden. De eerste proef hiermee zal in september plaatsvinden in samenwerking met een markt uit Midden-Delfland.