Archief

Laatste namen voor Waterpop bekend

De organisatie van Waterpop heeft de line-up voor het gratis festival in het Hofpark in Wateringen compleet. Met Tessa Rose Jackson, The New Shining, Hausmagger, Sólstafir en kinderband Hippe Gasten zijn de laatste vijf namen voor 10 augustus bekend.

De Amsterdamse Tessa Rose Jackson verhuisde op haar vijftiende naar Londen, om daar aan de BRIT School voor 'Performing Arts & Technology' te studeren. Hier bracht ook onder meer de bekende zangeres Adèle haar tijd door. De singer-songwriter maakt melodieuze nummers. Haar debuutsingle 'Change Time' werd gebruikt in een Duitse IKEA reclame.

The New Shining is vooral bekend van hun nummer 'Can't make up my mind'. Deze werd verkozen tot beste song van 2012 op Radio 2 en kwam zelfs de Top 2000 binnen.

Hausmagger is vooral bekend door Theo Wesselo, die ook de helft van het duo Rembo en Rembo is. De band maakt voornamelijk Nederlandstalige muziek.

De IJslandse band Sólstafir is nog een onbekende in de scene. De muziek is het beste te omschrijven als progressieve post-black metal. De meeste nummers kunnen wel acht minuten duren.

Hippe Gasten is geen onbekende in het Hofpark. Ook in 2009 was deze kinderband aanwezig op Waterpop. Omdat de fans van toen misschien inmiddels ook broertjes of zusjes hebben die er oren naar hebben, komt de kindvriendelijke formatie met oud én nieuw werk naar Wateringen.

Categorieen:
Wateringen Algemeen