Archief

Mogelijk nepagent actief in Naaldwijk

In Naaldwijk is woensdag 16 mei mogelijk een nepagent actief geweest, zo is vrijdag aan de politie getipt. De nepagent had aangebeld bij een woning aan de Verspycklaan in Naaldwijk. Hij wilde een aantal vragen stellen aan de bewoonster over de veiligheid van haar woning.



De nepagent vroeg of hij binnen mocht komen, waarop de bewoonster hem binnen liet. Eenmaal binnen legitimeerde de man zich met een identiteitsbewijs waar politie op stond. Hij vroeg de vrouw of ze een kluis en contant geld in huis had, wat niet het geval was.



De nepagent was brutaal genoeg om ook naar haar sieraden te vragen en of hij deze mocht zien. De bewoonster won het vertrouwen van de agent en liet dit toe. Hierna is de man weer weggegaan zonder iets mee te nemen. De nepagent vond dit niet voldoende en belde ook nog eens aan bij de buurvrouw. Hier herhaalde hij het ritueel; ook hier verliet hij de woning zonder iets mee te nemen.



Volgens de politie gaat het hier niet om een van haar collega's. Ze vermoedt dan ook dat het waarschijnlijk om een nepagent gaat: een man met een blanke huidskleur, vermoedelijk van Nederlandse afkomst. Hij is tussen de 50 en 60 jaar oud, had kort haar en was gekleed in een kostuum.



Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie op het nummer 0900-8844.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen