Archief

Alternatieve locatie voor crematorium Westland

Ondernemer Kuijvenhoven, die in eerste instantie een crematorium wilde vestigen in de oude aula op de begraafplaats van Naaldwijk, is met een nieuw plan gekomen. De gemeente had zijn eerste vergunningaanvraag afgewezen, vooral wegens de nabijheid van een woning. De initiatiefnemer heeft nu een andere plek op de begraafplaats, het geruimde vak D, op het oog.

Deze week werd het onderwerp 'crematorium' in algemene zin besproken in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. Vrijwel over de gehele linie zijn de fracties positief over de komst van een crematorium en over de criteria die inmiddels door de gemeente zijn opgesteld.

Een crematorium op de begraafplaats in Naaldwijk ligt het meest voor de hand, vanwege de centrale ligging in de gemeente. Lukt dat niet, dan zou de begraafplaats in 's-Gravenzande een goed alternatief kunnen zijn.

Het plan van Kuijvenhoven betreft een zogeheten 'technisch crematorium'. Dat betekent dat er geen ontvangstruimte zal zijn. Gezien de aanwezigheid van een nieuwe aula op dit complex vinden vermoedelijk daar de uitvaartdiensten plaats.