Archief

Boren naar aardgas bij Westerlee

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is van plan om een aardgasput te boren naar een klein gasveld bij Westerlee. Het gasveld bevat naar verwachting een half miljard m³ aardgas en behoort daarmee tot de kleine gasvelden in ons land. Ter vergelijking: het gasveld in Slochteren (Groningen) is circa 5.000 keer groter.

De tijdelijke boorinstallatie zou volgend jaar geplaatst moeten worden op de bestaande NAM-locatie op het terrein tussen de Kade van Ras en de Burgemeester Elsenweg, tegen bedrijventerrein Westerlee aan. De boring duurt naar verwachting drie maanden.

Indien de boring succesvol is, wordt tot winning overgegaan. Het aardgas zal dan via een nieuwe pijpleiding van iets meer dan drie kilometer lang naar NAM-locatie aan de Coldenhovelaan in Maasland worden getransporteerd. De bestemmingsplanprocedure voor dit pijpleidingtracé begint binnenkort.

Over deze werkzaamheden en de bestemmingsplanprocedure wordt voor belangstellenden een inloopbijeenkomst gehouden op donderdag 18 april. Deze vindt plaats bij bij Jeu de Boules-vereniging Westlandia 87 aan de Monikkenlaan 33 in Naaldwijk en duurt van 18.30 tot 21.00 uur. Men kan zelf bepalen, hoe laat men de bijeenkomst bezoekt, want er is geen vast programma.