Archief

Zondagvoetbal: alleen Den Hoorn geen punten

Hoofdklasse A

Westlandia wist een negatieve reeks van twee wedstrijden met een klinkende overwinning weg te spelen. Op sportpark De Hoge bomen werd Koninklijke HFC met 4-1 verslagen. De Naaldwijkers staan nu zevende en kunnen bij wint aanstaande maandag op De Zouaven zomaar weer vierde staan.

Eerste klasse B

VELO bleef voor de derde keer op rij ongeslagen. Na twee overwinningen op rij eindigde het treffen tegen FC Boshuizen in een doelpunt gelijkspel. Het blijft razend spannend in de onderste regionen van deze klasse. Goed beschouwd kunnen de nummers vier tot en met 12 nog in aanmerking komen voor de twee promotie/degradatieplaatsen. Het verschil tussen de nummer vier en twaalf bedraagt zeven punten. VELO staat nu nog boven de gevarenzone.

Tweede klasse C

Schipluiden nam meer afstand van de promotie/degradatieplaatsen. In Pijnacker won de promovendus met 3-2 van hekkensluiter Olievo. Schipluiden blijft achtste staan op ranglijst en heeft vijf punten meer dan Meerburg. Schipluiden heeft één wedstrijd meer gespeeld.

Derde klasse A

Den Hoorn lijkt de titelaspiraties in de ijskast te kunnen zetten. De ploeg uit Midden-Delfland verloor in Roelofarendsveen van Alkamina, dat voorafgaand aan de wedstrijd op een elfde plaats stond. De thuisploeg won verrassend met 2-1 van de runner-up. Den Hoorn blijft tweede, maar heeft nu zes punten achterstand op koploper Foreholte.

Karakteristieken:



Westlandia-Koninklijek HFC 4-1 (3-0)

Steven Olsthoorn (2), Ramon Ripson, Marcel De Bruin



FC Boshuizen-VELO 0-0



Oliveo-Schipluiden 2-3 (1-1)

Jeffrey van der Sloot, Koen Göbel, Tom van Mil



Alkmania-Den Hoorn 2-1 (1-0)

Dave de Bie