Archief

Zaterdagvoetbal: mooie reeks FC 's-Gravenzande

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande blijft in de race voor het behalen van nacompetitie. De 's-Gravenzandse ploeg won vrij eenvoudig van Nootdorp. In Nootdorp eindigde het onderlinge treffen in 3-1 voor de bezoekers. Voor FC 's-Gravenzande betekende het de derde zege op rij. Spijkenisse en FC 's-Gravenzande delen samen de derde plaats op de ranglijst. De nummers één en twee van de ranglijst hebben een periodetitel op zak.

Tweede klasse C

De subtopper tussen Forum Sport en sportclub Monster in Voorburg werd een prooi voor de thuisploeg. Forum Sport won met 1-0 en passeerde hierdoor sportclub Monster op de ranglijst. Forum Sport staat nu derde. Voor de Monsterse fusieploeg betekende het de eerste nederlaag na drie overwinningen op rij.

Een wedstrijd van Naaldwijk eindigde voor tiende keer dit seizoen in een gelijkspel. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde het duel tussen de thuisploeg en TAVV in een doelpuntloos gelijkspel. Aanstaande maandag halen beide ploegen in. Naaldwijk speelt dan het restant tegen DUNO. TAVV ontvangt Forum Sport. Naaldwijk, TAVV en Gouda zijn in strijd om de enige plek op rechtstreekse handhaving. De overige twee ploegen spelen promotie/degradatiewedstrijden.

Op sportpark De Zweth boog Lyra voor DSO. De koploper won met 4-1 in De Lier en behoudt daardoor vijf punten voorsprong op runner-up Haaglandia. Lyra staat in de middenmoot, maar is geenszins veilig, hoewel de marge vijf punten bedraagt met een promotie/degradatieplaats.

HVC'10 won voor de vierde keer in zeven wedstrijden en ligt op koers voor rechtstreekse handhaving. De Hoekse ploeg won met 1-0 van Valken'68 en blijft op een zevende plaats op de ranglijst. HVC'10 staat in de middenmoot, maar is geenszins veilig, hoewel de marge zes punten bedraagt met een promotie/degradatieplaats.

Tweede klasse D

VDL bleef voor de zesde keer op rij ongeslagen. In Numansdorp versloeg VDL in een spectaculaire wedstrijd NSVV met 3-2. Door de overwinning stijgt VDL naar een zesde positie op de ranglijst. De voorsprong van VDL op een promotie/degradatieplaats bedraagt op dit moment zeven punten. Bij NSVV is de trainer op dit moment oud-VDL trainer Peter Broekman.

Derde klasse C

Honselersdijk leed een dure nederlaag in de strijd om het kampioenschap. De Honselse ploeg verloor in Vlaardingen met 2-1 van Victoria'04. De wedstrijd werd enige tijd stilgelegd na commotie om de tweede rode kaart aan Vlaardingse zijde. De achterstand van Honselersdijk op koploper MVV'27 bedraagt vier punten.

MVV'27 won op sportpark De Commandeur van het in degradatienood verkerende RAS. De Maaslandse formatie bleef door de 2-0 zege voor de zesde keer ongeslagen. In deze reeks speelde MVV'27 maar een keer gelijk.

De twee streekderby's in deze klasse leverden doelpuntrijke wedstrijden op. KMD nam tegen Westlandia een 4-0 voorsprong, zag de Naaldwijkers terugkomen in de wedstrijd, maar won uiteindelijk met 5-3. KMD staat vierde met zes punten achterstand op koploper MVV'27. Aanstaande maandag treffen KMD en MVV'27 elkaar. MSV'71 verloor van Maasdijk.

In Maassluis won Maasdijk met 4-3 en deed daarmee goede zaken in strijd om rechtstreeks lijfsbehoud. De Maasdijkse ploeg zal samen met Victoria'04 en Westlandia moeten strijden om één plaats die recht geeft op rechtstreeks lijfsbehoud. MSV'71 staat voorlaatste in haar klasse en kan RAS nog achterhalen om zodoende promotie/degradatiewedstrijden te spelen om lijfsbehoud te realiseren.

Vierde klasse D

Verburch was aan de Arckelweg in Poeldijk niet opgewassen tegen HBSS. De Schiedamse bezoekers wonnen met 5-2. Verburch leed de twaalfde nederlaag van het seizoen uit 17 duels.

Karakteristieken:

Zaterdagafdeling:

Nootdorp - FC 's-Gravenzande 1-3 (0-2)

Yuri Westhoff (2), Ricardo Luijando

Lyra - DSO 1-4 (1-1)

Coen van Mil

Forum Sport - sportclub Monster 1-0 (0-0)

Rood: Mike Looije

Naaldwijk - TAVV 0-0 (0-0)



HVC '10 - Valken '68 1-0 (0-0)

Steven Wapenaar



NSVV - VDL 2-3 (2-1)

Kees Ketting (2, waarvan 1 strafschop), Rodney Remmerswaal



Victoria '04 - Honselersdijk 2-1 (1-0)

Leon de Brabander

Bijzonderheid: Wedstrijd is tijdelijk gestaakt geweest na ophef over twee rode kaarten van Victoria '04

KMD - Westlandia 5-3 (2-0)

KMD: Thiemo Fidder, Jules Maring (2), Dylan Arbauw, Laurens Houtman

Westlandia (za): Bas Wesseling, Barry Bronswijk (2)



MSV '71 - Maasdijk 3-4 (0-1)

MSV '71: Pim van Hal, David Renes, Michael van Dijk

Maasdijk: Jente van Staalduinen, Ab Yildiz (2x strafschop), Silvio Vermeer



MVV '27 - RAS 2-0 (0-0)

Leon van Kersbergen, Milano Naarden



Verburch - HBSS 2-5 (0-3)

Twan de Lange (2)



Excelsior Maassluis en Quintus waren vrij.