Archief

Veldkorfbal: regiokoplopers verliezen bij herstart

Eerste klasse E

CKC Maassluis is de herstart van de veldcompetitie met een nederlaag begonnen. Op sportveld Boven Hardinxveld in Hardinxveld Giessendam leed CKC Maassluis de tweede nederlaag in de competitie. Thuisploeg HKC was met 14-11 te sterk. CKC Maassluis blijft koploper, maar zag KCR tot op twee punten naderen.

Tweede klasse G

Valto opende het vervolg van het buitenseizoen eveneens met een nederlaag. De koploper incasseerde op sportcomplex Merenveld in Bleiswijk een onverwachtse 12-10 nederlaag tegen hekkensluiter Weidevogels. De ruststand was 8-5 in het voordeel van de thuisploeg. Valto had de voorgaande vijf wedstrijden gewonnen. De Lierse ploeg moet de koppositie na speelronde acht delen met Oranje Nassau., maar blijft wel koploper.

Streekgenoot ONDO profiteerde van de nederlaag van Valto. De 's-Gravenzandse ploeg won met minimaal verschil van Achilles: 11-10. Door de ze overwinning staat ONDO één punt achter de koplopers.

ODO leed voor de vierde keer dit seizoen een nederlaag en blijft in de gevarenzone. De Maaslandse formatie moet lijfsbehoud gaan veilig stellen in het tweede gedeelte van het veldseizoen. ODO kon in Noordwijk geen potten breken tegen Fluks en verloor met 17-12

Derde klasse K

Dijkvogels behaalde de vierde overwinning op rij en consolideerde haar koppositie. De Maasdijkse ploeg won op eigen veld met 18-7 van Scheldevogels. De voorsprong van Dijkvogels op runner-up ADO bedraagt drie punten.