Archief

Hoeks recreatieoord onder Rotterdams beheer

Het bestuurlijk beheer over het recreatieoord Hoek van Holland wordt, met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar, overgenomen door het gemeentebestuur van Rotterdam. Dat heeft het college van B en W deze week besloten.

De deelraad van Hoek van Holland had eind januari een verzoek tot deze bestuurlijke centralisering ingediend. Dit omdat het recreatieoord geen wijkvoorziening betreft en het beheer en de exploitatie van het recreatieoord dus niet tot de deelgemeentelijke taak behoort. Het college van B en W heeft dit erkend en spreekt van "een stedelijk en regionaal karakter".

Voorzitter Hestia Reukema van de deelgemeente is erg blij met het besluit van het college. "We zijn al vanaf 2005 bezig met dit dossier en het is nu naar tevredenheid afgerond", zegt zij. De deelgemeente blijft overigens wel verantwoordelijk voor het vergunningtraject en de orde en veiligheid.

Omdat Hoek van Holland voor het jaar 2013 voor het beheer van het recreatieoord al is gekort via de uitkering van het deelgemeentefonds, ontvangt de deelgemeente nu een eenmalige bijdrage van 180.000 euro.