Archief

'Toekomst Alfrinkschool koppelen aan Dijkpolder'

Het college van B en W in Maassluis wil de ontwikkeling van een nieuwe school in de nog te realiseren wijk Dijkpolder koppelen aan het al dan niet voortbestaan van de Kardinaal Alfrinkschool aan de Dr. Jan Schoutenlaan. Dit blijkt uit de deze week geplubliceerde discussienota 'Snoeien doet Bloeien'.

Maassluis kent al enkele jaren een overschot aan basisschoollokalen. Uit een prognose tot 2025 blijkt, dat dit overschot van structurele aard is. De nota moet leiden tot een discussie over een optimaal aanbod van onderwijsvoorzieningen in Maassluis.

Voor de komende vijf tot tien jaar wordt, naast het al bestaande plan voor basisschool het Spectrum, ook planvorming voor De Dijkpolder en De Regenboog voorgesteld. Verder wordt overwogen om de toekomst van De Parasol te betrekken bij de planvorming voor Het Spectrum, waarbij de huidige locatie van eerstgenoemde in aanmerking komt voor herontwikkeling.

Nieuwbouw of renovatie of gedeeltelijke uitbreiding voor De Regenboog kan het beste plaatsvinden op de huidige locatie. De locatie aan de Spechtstraat zal tijdens de planvormingsprocessen in de komende tien jaar als tijdelijke huisvestingslocatie beschikbaar moeten blijven. Later is deze locatie geschikt voor herontwikkeling.

Voor de overige huisvestingslocaties wordt geen planvorming voorgesteld voor de komende tien jaar.

Categorieen:
Maassluis Algemeen