Archief

Proef met delen van scootmobiel

In april wordt in Maassluis gestart met een proef om gebruikers van scootmobielen hun voertuig te laten delen. ROGplus, uitvoerder van de Wet maatschappelijke ondersteuning, en woningcorporatie Vestia willen bij een positief resultaat het project uitbreiden. De proef wordt gehouden in appartementencomplex Sweelinck aan de Richard Hollaan.

ROGplus laat in een brief aan de bewoners weten, dat als iedereen individueel een scootmobiel krijgt de situatie zal ontstaan dat er geen ruimte meer is om de voertuigen te stallen in de appartementcomplexen. "Het oplossen van dit probleem vraagt om een creatieve manier van denken van zowel de bewoners, verhuurder Vestia als ROGplus", zo staat te lezen in de brief.

De scootmobielpool heeft volgens ROGplus als voordeel, dat er geen eigen bijdrage meer betaald hoeft te worden. "Verder levert het delen van een scootmobiel een meer efficiënt gebruik op. Het vervoermiddel staat minder vaak onnodig stil, wat gunstig is voor de levensduur en werking van de scootmobiel."

Er worden twee scootmobielen ter beschikking gesteld, die door vier personen gebruikt zullen worden. Gebruikers van scootmobielen in Sweelinck worden binnenkort benaderd met de vraag of ze vrijwillig mee willen doen. Als de proef na zes maanden succesvol blijkt, zal de pool worden uitgebreid.

De scootmobielen zijn elektronisch vergrendeld aan een parkeersysteem. Met een pasje kunnen de gebruikers het slot er af halen. ROGplus geeft aan, dat een bijkomend voordeel van dit systeem is, dat het 24 uur per dag kan worden beheerd en daarmee ook gegevens kunnen worden verzameld over het gebruik. Met een druk op de knop kunnen gebruikers ook aangeven dat de scootmobiel aan een reparatie toe is.

Categorieen:
Maassluis Algemeen