Archief

Port of Rotterdam Tower uit de race

De Port of Rotterdam Tower dingt niet langer mee naar een geldbedrag van het Stadsinitiatief 2013 van de gemeente Rotterdam, dat 2,5 miljoen euro te verdelen heeft. Dat heeft de organisatie van de prijs maandag laten weten aan initiatiefnemer Jaap van Ballegooij.

"Ik vermoed dat ik meer succes had gehad, als de toren in het centrum van de stad was gepland. Hoek van Holland is voor sommige Rotterdammers toch wel een uithoek", laat een teleurgestelde Van Ballegooij weten. Aanvankelijk was het ook de bedoeling om de toren naast de Erasmusbrug te zetten, maar vanwege moeilijkheden met bestemmingsplannen werd verhuisd naar Hoek van Holland.

"Ik was, ben en blijf optimistisch", zegt Van Ballegooij. De ontwerper gaat op zoek naar andere manieren om de toren te financieren. Daarbij hoopt hij op steun van portefeuillehouder Klaas de Koning en ondernemers uit de regio die zich eerder positief uitlieten over de plannen.

De Port of Rotterdam Tower is een multifunctionele klim- en uitkijktoren van 60 meter hoog. Hij zou in de duinen bij de Nieuwe Waterweg moeten komen.