Archief

Zondagvoetbal: Westlandia verliest weer

Hoofdklasse A

Westlandia heeft de derde nederlaag na de winterstop geleden. Op sportpark De Hoge Bomen was hekkensluiter EDO te sterk voor de Naaldwijkse ploeg. De bezoekers uit Haarlem vertrokken met een 4-1 overwinning. In de resterende acht wedstrijden moet Westlandia nacompetitie weten veilig te stellen.

Eerste klasse B

VELO behaalde een belangrijke zege in strijd om lijfsbehoud. In Rotterdam won de Wateringse ploeg met 2-0 van Kocatepe en heeft nu evenveel punten als Kocatepe, dat boven de streep stond.

Tweede klasse C

Schipluiden leek op weg naar een stunt in en tegen Nieuwkoop. De promovendus stond a de eerste helft met 1-0 voor, maar zag de voormalig koploper na de doelwisseling toch de overwinning pakken. Nieuwkoop won met 3-1. Schipluiden heeft met nog negen wedstrijdronden te gaan vier punten voorsprong op een promotie/degradatieplaats.

Derde klasse A

Den Hoorn behaalde een zwaarbevochte overwinning op ROAC'79. De voormalige koploper won in Rijpowetering met 3-2. Door deze overwinning blijft Den Hoorn tweede en in de race om het kampioenschap. Foreholte heeft drie punten meer dan de runner-up.

Derde klasse B

Verburch verspeelde wederom kostbare punten in strijd om het kampioenschap en kan zich eigenlijk nu gaan opmaken voor de nacompetitie. Aan de Arckelweg kwam laagvlieger Bodegraven op een 1-0 voorsprong, maar een benutte penalty van de thuisploeg bepaalde de eindstand op 1-1.

Karakteristieken:



Westlandia - EDO 1-4 (1-1)

Steven Olsthoorn

Kocatepe - Velo 0-2 (0-0)

Jack van Meurs, Jeffrey Beukenholdt

Nieuwkoop - Schipluiden 3-1 (0-1)

Thom van Mil

ROAC'79 - Den Hoorn (1-0)

Dave de Bie, Nick Clemens van den Bos (2)

Verburch - Bodegraven 1-1 (0-1)

Erwin de Vos (p)