Archief

Zaalhandbal: geen nacompetitie dames Westlandia

Dames

Eerste divisie

WPK/Westlandia bewees zichzelf tegen hekkensluiter DSVD een slechte zaak. In sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen verloor de Naaldwijkse ploeg op basis van vechtlust twee belangrijke punten. Door de 32-28 nederlaag is Westlandia definitief uitgeschakeld voor het bereiken van de nacompetitie. DSVD leidde na de eerste helft met 19-11. Na de pauze was Westlandia wel feller, kwam zelfs nog op twee doelpunten, maar de inhaalrace behaalde niet het beoogde resultaat. Promovendus Westlandia heeft ondanks het niet behalen van de nacompetitie een goed seizoen gedraaid. De Naaldwijkse ploeg kan in de resterende twee wedstrijden de achtste plaats veilig stellen. Jenny van der Hoeven was zeven keer trefzeker. Stefanie van Dalen trof zes keer doel.

De reserves van Quintus hebben de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Tegen de reserves van Westfriesland/SEW won de Heulse ploeg met 25-20. De ruststand was 16-9 voor Quintus. Door deze overwinning stijgt Quintus een plaats op de ranglijst en staat nu derde. Over twee weken sluit Quintus de competitie af met een uitwedstrijd tegen Internos. De Heulse ploeg won de eerste periode, maar mag niet meedoen aan de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie omdat het eerste team in de hoogste divisie uitkomt.

Tweede divisie B

Verburch blijft in de race om het kampioenschap na een minieme zege op de reserves van Hellas. De Poeldijkse ploeg staat na speeldag 20 gedeeld eerste op de ranglijst. Koploper United Breda kwam niet in actie omdat tegenstander Marsna vanwege het slechte weer niet kon afreizen naar Breda. In de Hellashal in Den Haag won Verburch met 22-21 van Hellas. Dit was een belangrijke overwinning mede gezien het aantal blessures. Birgit van der Meer speelde een uitstekende wedstrijd. Over twee weken staat de streekderby tussen Verburch en VELO op het programma.

VELO heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van AAC 1899 uit Arnhem. Aan de Noordweg in Wateringen won VELO de voorlaatste thuiswedstrijd met 27-20. De ruststand was 14-10 voor VELO. Patricia Zwinkels was het meest trefzeker met zes doelpunten. Door deze overwinning eindigt VELO als promovendus minimaal als zevende in de tweede divisie.

Heren

Eerste divisie

De streekderby tussen DIOS en de reserves van Quintus is geëindigd in een overwinning voor de Heulse ploeg. In de Ballonhal in Den Hoorn nam Quintus revanche op de nederlaag eerder in het seizoen. DIOS won in Kwintsheul met 28-25. De return eindigde in een 24-13 zege voor de bezoekers. De ruststand van -8 voor Qinus. DIOS leed de dertiende nederlaag, maar staat wel vijfde met 23 punten uit 25 wedstrijden. Quintus volgt op één punt met een wedstrijd minder gespeeld. DIOS is al enkele weken verzekerd van nacompetitie.

Hoofdklasse D

WPK/Westlandia heeft de vijfde uitoverwinning van het seizoen behaald. In de Develsteinhal in Zwijndrecht won de Naaldwijkse subtopper van hekkensluiter Conventus. De ruststand was 15-6 in het voordeel van Westlandia. Uiteindelijk won Westlandia met 30-20. Bij de Naaldwijkers kreeg iedere speler speeltijd, dit kon ook omdat de opponent de Naaldwijkers geen moment in de problemen kon brengen. Terry Zuijderwijk was het meest trefzeker met 12 doelpunten. Westlandia staat nu gedeeld derde met EHC. Beide ploegen hebben 25 punten.