Archief

Zaterdagvoetbal: eindelijk weer winst Westlandia

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis is verder weggelopen van de concurrenten voor de titel. De koploper won aan de Lavendelstraat met 5-0 van degradatiekandidaat Nieuw-Lekkerland. De tricolores zagen ASWH gelijkspelen tegen Achilles Veen en XerxesDZB verliezen van RVVH. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Excelsior Maassluis vier punten voorsprong op ASWH. Verder heeft de koploper zes punten voorsprong op RVHH dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenande boekte de tweede overwinning op rij en blijft hierdoor in de race om een plaats in de nacompetitie. In Bergschenhoek was de ploeg uit 's-Gravenzande met 3-2 te sterk voor middenmotor BVCB.

Tweede klasse C

De streekderby tussen Lyra en sportclub Monster leverde een overwinning op voor de fusieclub uit Monster. Op sportpark De Zweth wonnen de bezoekers met 2-1. Voor sportclub Monster was het de derde overwinning op rij en blijft daardoor meestrijden om een plaats in de nacompetitie. Lyra leed de tweede nederlaag op rij na een serie van zeven ongeslagen duels.

Naalwijk leed in Rijswijk een 2-1 nederlaag tegen runner-up Haaglandia. Voor de Naaldwijkse ploeg was het de tweede nederlaag op rij. In totaliteit heeft Naaldwijk in 19 wedstrijden zes duels verloren en dat is net zoveel als de nummers drie en vier van de ranglijst. Ondanks de weinige nederlagen is Naaldwijk nog steeds in de gevarenzone te vinden.

HVC'10 behaalde een puntendeling tegen hekkensluiter Kagia. Voor HVC'10 betekende de 2-2 eindstand pas het vierde gelijkspel van het seizoen en liep tevens één punt weg van streekgenoot Naaldwijk.

Tweede klasse D

VDL blijft in de middenmoot bivakkeren na de puntendeling tegen Oude Maas. In Poortugaal kwamen beide ploegen een 1-1 eindstand overeen. VDL liet twee punten liggen in strijd om de derde peridoetitel.

Derde klasse C

In de top verspeelde MVV'27 twee dure punten in Den Haag. De koploper kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Semper Altius, dat in de heenwedstrijd al een plaaggeest was voor de Maaslandse formatie door een 4-2 overwinning te pakken.

Honselersdijk en Die Haghe profiteerden beiden van het puntverlies van de koploper. Honselersdijk won met 3-0 van sv Houtwijk en behaalde hierdoor de vierde overwinning op rij. Die Haghe duwde MSV'71 verder in degradatiezorgen. Die Haghe won met maar liefst 7-0 en dat was de grootste nederlaag voor MSV'71 dit seizoen.

De streekderby tussen KMD en Maasdijk eindigde in een gelijkspel. Op sportpark Suydervelt werd het 1-1. KMD lijkt zich vanaf nu definitief te kunnen richten op nacompetitie. Maasdijk sprokkelde een puntje in strijd om direct lijfsbehoud.

Westlandia kon eindelijk weer een drie punten bijschrijven. Na zeven wedstrijden zonder overwinning werd Quick Steps met 4-1 verslagen. Door het verlies van Victoria'04 en het gelijkspel van Maasdijk liep Westlandia weg van een promotie/degradatieplaats.

Vierde klasse D

Quintus leed met het oog op het halen van de nacompetitie een dure nederlaag in en tegen Loosduinen: 3-2. De Heulse ploeg staat nog vierde, maar Loosduinen hijgt op één punt achterstand in de nek. Quintus moet minimaal vierde eindigen om zeker te zijn van nacompetitie.

In Poeldijk leefde koploper GDA zich uit tegen Verburch en stapte met een 7-1 zege van het veld af.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - Nieuw Lekkerland 5-0 (5-0)

Niels Redert (2, waarvan 1 strafschop), Jorno Reurink, Vincent van den Berg, Robin van den Ende



BVCB - FC 's-Gravenzande 2-3 (1-1)


Sander Koeleman, Ricardo Luijando, Yuri Westhoff

Lyra - Sportclub Monster 1-2 (1-0)

Lyra: Yasin Ozkok

Sport Club Monster:
Mike Looije, Ruud Zuyderwijk

Haaglandia - Naaldwijk 2-1 (1-0)

Jordy van Dongen



HVC '10 - Kagia 2-2 (1-0)


Rick Voskamp, Leroy Smits

Oude Maas - VDL 1-1 (1-1)

Rodney Remmerswaal

Houtwijk - Honselersdijk 0-3 (0-2)

Ralph Heskes, Leon de Brabander, Jeroen Vogels

KMD - Maasdijk 1-1 (1-1)

KMD: Jules Maring

Maasdijk:
Silvio Vermeer

Die Haghe - MSV '71 7-0 (4-0)

Semper Altius - MVV '27 2-2 (2-1)

Leon van Kersbergen, Roberto van der Pol



Quick Steps - Westlandia 1-4 (0-1)


Erik van Vliet (2, waarvan 1 strafschop), Barry Bronswijk, Bob Dijkhuizen

Verburch - GDA 1-7 (1-5)

Doelpuntmaker Verburch niet bekend

Loosduinen - Quintus 3-2 (1-0)

Martin Wilbrink, Daniel van Holsteijn