Archief

Winkeldieven met 'wapenbekendheid' aangehouden

De politie hield vrijdagmiddag op de Aartsdijkweg in Maasdijk twee personen uit Rotterdam aan op verdenking van diefstal in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Bij de aanhouding maakte de politie gebruik van een zogeheten uitpraatprocedure.

Vrijdagmiddag om 14.00 uur kreeg de politie melding van diefstal bij een winkel in De Tuinen. Toen agenten daar aankwamen, bleek dat twee verdachten waren weggereden in een personenauto waarvan het kenteken bekend was. Een surveillance-eenheid zag het voertuig rijden op de Burgemeester Elsenweg in de richting van Rijksweg A20.

Toen uit verdere informatie bleek, dat de autobezitter bekend is op vuurwapengebied, besloot de politie geen enkel risico te nemen en werden de verdachten via een vaste uitpraatprocedure aangehouden, waarbij agenten hun wapens hadden getrokken.

Beide verdachten, een 29-jarige vrouw en een 38-jarige man woonachtig in Rotterdam, werden overgebracht naar het bureau. De auto waarin het stel reed, werd in beslag genomen. Uit verder onderzoek bleek, dat in de auto meer goederen zoals kledingstukken lagen, die afkomstig waren van diefstal.